Loading image...

Bruker varmepumpe mye strøm?

Mange lurer på hvor mye strøm en varmepumpe bruker. Det avhenger av hva slags varmepumpe du har, hvor stor boligen er, hvor isolert den er, osv. Men det korte svaret er at en varmepumpe bruker lite strøm sammenlignet med elektrisk oppvarming som for eksempel panelovn.

  • En luft-luft varmepumpe henter en del varme fra elektrisiteten i boligen og to til tre deler varme fra uteluften. Det betyr at du kan halvere strømforbruket til oppvarming av boligen med en luft-luft varmepumpe som er godt plassert. 
  • En luft-vann varmepumpe dekker en større del av boligen via det vannbårne distribusjonssystemet. Den er like effektiv som en luft-luft varmepumpe. Med en luft-vann varmepumpe vil du få opptil 70% besparelse på oppvarming av varme og varmtvann.
  • En væske-vann varmepumpe har den høyeste besparelsen grunnet en stabil og god varmekilde i bakken hele året. Besparelsen her er opptil 80% sammenlignet med elektrisk varme. Løsningen har også lengst forventet levetid, som er omtrent 20-25 år.

Er du interessert i en væske-vann varmepumpe? Fyll ut skjema, så vil en forhandler ta kontakt for en uforpliktende prat eller befaring.

Se våre varmepumper

Varmepumpene kommer i flere effektstørrelser, og passer dermed til både store og små boliger.