Kutt energiforbruket med bergvarmepumpe

En varmepumpe er veldig energieffektiv. Den mest energieffektive typen av varmepumper er bergvarmepumpe. Den kan kutte oppvarmingsbehovet ditt betydelig.

Bergvarmepumpe er den vanligste typen væske-vann varmepumpe i Norge. Det er det flere årsaker til. Blant annet er disse varmepumpene svært driftssikre, krever minimalt med vedlikehold og har lang levetid. Og dessuten er varmekilden – berg/fjell – svært tilgjengelig i vårt langstrakte land.

alpha-innotec_familie_2000x1000.jpg

Jevn temperatur hele året

Berggrunnen er en veldig god kilde til varme. Den har en stabil temperatur gjennom hele året, uavhengig av om sommeren har vært kald og våt, eller om vinteren har vært iskald. Dette gjør at en bergvarmepumpe blir opptil 4 ganger mer effektiv enn elektrisk oppvarming, og kan dekke opptil 85 % av oppvarmingsbehovet. 

Helt enkelt forklart, så blir lagret solvarme hentet opp fra fjellet eller under bakken via en energibrønn. Energien blir overført til varmepumpen i boligen, som avgir varme i form av vannbåren varme og varmtvann. 

Vurderer du varmepumpe? Ta en titt på våre modeller.

Et lønnsomt alternativ

Skal du investere i en ny oppvarmingsløsning, er en væske-vann varmepumpe desidert den mest lønnsomme løsningen. Selv med en høy engangskostnad, vil den ha betalt seg ned etter noen år.

Bor du i en enebolig med et årlig strømforbruk på 20-30 000 kWh, kan varmepumpen spare rundt 11 000 kWh i året. Med en gjennomsnittspris på 1 kr per kWh, vil det gi deg 150 000 kroner i besparelse i løpet av varmepumpens levetid. Er strømprisene høyere, blir nedbetalingstiden betydelig redusert.

Enova gir også støtte til private husholdninger som gjennomfører tiltak som bedrer energibruken i egen bolig. En væske-vann varmepumpe gir inntil 10 000 kroner i støtte. Kombinerer du varmepumpe med vannbåren varme og akkumulatortank, kan du få ytterligere 15 000 kroner ekstra i støtte. Mer informasjon om dette på Enova sine nettsider (ekstern side, åpnes i nytt vindu).

Bør jeg skaffe meg en bergvarmepumpe?

Det er lurt å vurdere bergvarmepumpe hvis du svarer ja på ett eller flere av disse spørsmålene:

 • Har du vannbåren varme i boligen din?
 • Har du en større bolig du ønsker å renovere?
 • Skal du bygge et nytt hus?
 • Går det mye energi til oppvarming av rom og varmtvann?
 • Ønsker du å bytte til en mer lønnsom og miljøvennlig oppvarmingsløsning?

Ta kontakt for en uforpliktende prat om alternativ løsning. Alle våre forhandlere er autoriserte og kan gi deg gode råd og veiledning om hva slags varmepumpe-løsning som passer til akkurat din bolig. Book en gratis befaring.

Grunner til å investere i en varmepumpe fra alpha innotec

 • Lavere strømregning

  En væske-vann varmepumpe kutter energiforbruket til varme og varmtvann med opptil 80%.

 • Bedre inneklima

  Varmepumpen sørger for en stabil og behagelig temperatur hjemme – hele året.

 • Hjelp av fagfolk

  Vi har et landsdekkende forhandlernettverk som hjelper deg når du trenger det. Befaring er alltid gratis!

Se våre varmepumper

Varmepumpene kommer i flere effektstørrelser, og passer dermed til både store og små boliger.